Pāriet uz galveno saturu
Anita Pužule, fitness & veselīgs uzturs
  • BLOGS
    • Receptes
  • PAR MANI
    • Mediji
    • Atsauksmes
  • ESI FORMĀ
    • Treniņi
    • Uzturs
  • Kontakti

Svētku smaržai un garšai

20. decembris, 2015 pl. 19:02
Kad gaisā jūtama Ziemassvētku noskaņa, smaržo mandarīni un karstvīns, tā vien gribas kaut ko garšīgu :)
Es izvēlos viegli pagatavojamas receptes, noderēs gan tiem, kas ievēro stingrāku ēšanas režīmu, gan tiem, kam standarta speķa pīrādzīņi un piparkūkas mazliet apnikušas.

Ar šiem var našķoties bez sirsapziņas pārmetumiem!

Čia sēklu šokolādes cepumi ar dzērvenēm

Bez sviesta, bez cukura, bez miltiem!


Sastāvdaļas:

1 vidēji liels nogatavojies banāns

1/2 tase mandelu sviesta

2 ēdamkarotes čia sēklu

2 ēdamkarotes dabīga kakao

15 pilieni stēvijas

Pāris lielieni vaniļas ekstrakta

1/4 tejkarote sodas

1/4 tase dzērveņu, sasmalcinātas

1/4 tase sasmalcinātas tumšās šokolādes (var iztikt arī bez) 

Pagatavošana:

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C.

Bļodā samīci banānu, pievieno mandeļu sviestu, čia sēklas, kakao un pārējās sastāvdaļas. rūpīgi samaisi. Ar mitrām rokām veido ~12 nelielas bumbiņas, saplacini un liec uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 10-12 minūtes!


Ķirbju cepumi 

Bezglutēna un ar zemu ogļhidrātu saturu, šie cepumi pārspēj tradicionālo Pumpkin Pie neko nezaudējot aromāta un garšas ziņā.



Sastāvdaļas

1 tase mandeļu sviesta

1/2 tase ķirbju biezeņa

1/4 tase kļavu sīrupa (var izmantot šķidrāku medu)

2 tējkarotes piparkūku tradicionālo garšvielu

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1/4 tējkarote Himalaju sāls

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas samaisi līdz izveidojas vienmērīga krēmīga masa. Ar karoti liec masu uz cepamās plātnes, kurā ieklāts cepampapīrs. piespied, lai veidojas cepuma forma. Cep aptuveni 15 minūtes 180 grādos, līdz maliņas zeltainas. Atļauj cepumiem pilnībā atdzist, pirms ņem nost no papīra!


Riekstu un augļu cepumi

Cepumi pat nav īstais vārds, jo te cepšana pat nav nepieciešama :) 

Sastāvdaļas

1 tase žāvētu augļu (vīģes, dateles, aprikozes, rozīnes, vari kombinēt)

1/2 tase kokosriekstu skaidiņu

2 ēdamkarotes sasmalcinātu riekstu

1/4 tase pagatavotas kvinojas

Pagatavošana

Smalcinātājā liec žāvētos augļus un sasmalcini līdz biezas pastas konsistencei. Piejauc klāt kvinoju, sasmalcinātos riekstus un pusi no kokosriekstu skaidiņām. Ar rokām veido cepumus, apviļā kokosriekstu skaidiņās un liec uz pāris stundā ledusskapī. 


Jaunākie ieraksti

  • Laimi nedrīkst atlikt uz vēlāku laiku.
    6. apr. 2025
  • Nezināšana ir kaitīga tavai veselībai: mīti un patiesības par uztura bagātinātājiem.
    7. mar. 2025
  • Cheat meal iekļaušana ierobežojošās diētās
    10. feb. 2025
  • Stress un tievēšana
    13. jan. 2022
  • Offsezona vs Sezona
    11. jan. 2017
  • Piparmētru šokolādes batoniņi
    8. jan. 2017
  • Spēka treniņi sievietēm
    8. jan. 2017
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.