Svētku smaržai un garšai
Ar šiem var našķoties bez sirsapziņas pārmetumiem!
Čia sēklu šokolādes cepumi ar dzērvenēm
Bez sviesta, bez cukura, bez miltiem!
Sastāvdaļas:
1 vidēji liels nogatavojies banāns
1/2 tase mandelu sviesta
2 ēdamkarotes čia sēklu
2 ēdamkarotes dabīga kakao
15 pilieni stēvijas
Pāris lielieni vaniļas ekstrakta
1/4 tejkarote sodas
1/4 tase dzērveņu, sasmalcinātas
1/4 tase sasmalcinātas tumšās šokolādes (var iztikt arī bez)
Pagatavošana:
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C.
Bļodā samīci banānu, pievieno mandeļu sviestu, čia sēklas, kakao un pārējās sastāvdaļas. rūpīgi samaisi. Ar mitrām rokām veido ~12 nelielas bumbiņas, saplacini un liec uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 10-12 minūtes!
Ķirbju cepumi
Bezglutēna un ar zemu ogļhidrātu saturu, šie cepumi pārspēj tradicionālo Pumpkin Pie neko nezaudējot aromāta un garšas ziņā.
Sastāvdaļas
1 tase mandeļu sviesta
1/2 tase ķirbju biezeņa
1/4 tase kļavu sīrupa (var izmantot šķidrāku medu)
2 tējkarotes piparkūku tradicionālo garšvielu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarote Himalaju sāls
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas samaisi līdz izveidojas vienmērīga krēmīga masa. Ar karoti liec masu uz cepamās plātnes, kurā ieklāts cepampapīrs. piespied, lai veidojas cepuma forma. Cep aptuveni 15 minūtes 180 grādos, līdz maliņas zeltainas. Atļauj cepumiem pilnībā atdzist, pirms ņem nost no papīra!
Riekstu un augļu cepumi
Cepumi pat nav īstais vārds, jo te cepšana pat nav nepieciešama :)
Sastāvdaļas
1 tase žāvētu augļu (vīģes, dateles, aprikozes, rozīnes, vari kombinēt)
1/2 tase kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkarotes sasmalcinātu riekstu
1/4 tase pagatavotas kvinojas
Pagatavošana
Smalcinātājā liec žāvētos augļus un sasmalcini līdz biezas pastas konsistencei. Piejauc klāt kvinoju, sasmalcinātos riekstus un pusi no kokosriekstu skaidiņām. Ar rokām veido cepumus, apviļā kokosriekstu skaidiņās un liec uz pāris stundā ledusskapī.