Mani Ziemassvētku gardumi
SVAIGĀ AVOKADO KŪKA
Sastāvdaļas:
Pamatnei
400g žāvētu augļu un riekstu
Pildījumam
4 avokado
sula no 2 laimiem
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas (visas receptes norāda uz daudz lielāku daudzumu, man pietika ar šo!)
Sauja mellenes
Pagatavošana:
Pamatnes sastāvdaļas sasmalcina mikserī, kad izveidojusies plastalīnam līdzīga masa, to kārto kūkas/ pīrāga veidnē. Izlīdzina. Liek ledusskapī.
Nomizo avokado, sagriež gabaliņos, pielej laima sulu, pieliek kokosriekstu eļļu, visu sablendē viendabīgā masā. Iemaisa masā pusi no mellenēm. Ar karoti liek kūkas formā. Dekorē ar atlikušajām mellenēm. Liek ledusskapī uz pāris stundām. Gatavs!
KVINOJAS PUDIŅI
Sastāvdaļas:
Paciņa kvinojas
1 bundžiņa kokosriekstu piena (izmantoju Santa maria)
1 tase sojas piena
1 avokado
Pagatavošana:
Deserta trauciņos ieber pa ēdamkarotei kvinojas. Atsevišķā traukā sablendē kokosriekstu pienu ar sojas pienu un smalki sagrieztu avokado. lev deserta trauciņos, samaisa, liek ledusskapī, pēc pusstundiņas samaisam atkal, lai kvinoja ir vienmērīgi uzbriedusi. Pēc pāris stundām deserts gatavs! Dekorē ar svaigām ogām :)
PS. Kalorijas neskaitīju. Visi zina, ka Ziemassvētku vakariņu kalorijas neskaitās :P